binnenafbraak Dentergem

Voor binnenafbraak te Dentergem: slopen of afkappen van binnenmuren, uitbreken plafonds, valse wanden, schrijnwerk, afkoppelen toestellen

Binnenafbraak te Dentergem gebeurt gewoonlijk in functie van een grondige verbouwing van een woning of ander pand. Ik ben hoofdzakelijk gespecialiseerd in de binnen afbraak van particuliere woningen, rijhuizen, appartementjes enz.

  • Slopen van binnenmuren veronderstelt bijna automatisch dat voorafgaand een poutrel of ijzeren draagbalk wordt gestoken. Soms zijn bijkomende verstevigingswerken aangewezen.
  • Afkappen van muren tot op de blote steen brengt veel afval en stof met zich mee: bij grotere oppervlaktes kan een huurcontainer goed van pas komen. Ik zorg er voor.
  • Onderkappen, onderzagen of injecteren van vochtige muren lijkt een relatieve kleine inspanning ten opzichte van de voordelen die het oplevert, namelijk een poer droog huis hebben.
  • Deurgaten en venstergaten versteken of vergroten in functie van een logischer indeling, meer nuttige ruimte, betere lichtinval, hoger comfort of een nieuwe bestemming. Idem als bij het slopen van binnenmuren: de lateien moeten op voorhand geplaatst worden.
  • Ander afgedankt schrijnwerk zoals binnendeuren, omlijstingen, plinten, trappen, balustrades, bekledingen en dergelijke uitbreken en wegvoeren voor recuperatie.
  • Roosteringen vervangen kan nodig zijn door sleet, doorbuigen, akoestisch ontoereikend, compleet nieuwe lay-out van de bovenverdieping.
  • Wanden, valse wanden, plafonds of verlaagde plafonds uit gips of ander materiaal afbreken om de indeling aan te passen, ruimtes te vergroten, meer ruimtegevoel te creëren, terug naar het origineel te gaan, …
  • Oude schoorstenen en schouwen afbreken doordat ze niet meer gebruikt worden, weinig waardevol lijken en veel plaats innemen.
  • Slopen van vloeren en eventueel vloerplaat bij tegels die er versleten, afgeleefd, ouderwets of kitscherig bij liggen of omdat voor een ander soort vloerbekleding gekozen is.
  • Toestellen van verwarming of sanitair aan vervanging toe zijn, afkoppelen en wegbrengen voor recyclage.

Belangrijk om weten is dat het BTW tarief voor het afbreken van een oude woning sinds 2021 op 6% komt voor de meeste gevallen. Deze maatregel wordt voor 2024 doorgetrokken enkel en alleen voor de particulier. Meer info is terug te vinden op Vlaanderen bouwen & verbouwen.

Na het uitbreken van de binnenkant van uw woning te Dentergem volgt meestal de heropbouw. Ook daarvoor kun je bij mij terecht, zowel rechtstreeks als via uw hoofdaannemer

Muren, poutrellen, lateien, roosteringen, wanden, plafonds en vloeren terugplaatsen en proper afwerken: voor dit alles mag je mij altijd contacteren. Enkel timmer- & schrijnwerken of de installatie van verwarming, sanitair en elektriciteit laat ik aan andere vaklieden over.

Realisaties